dijous, de febrer 15, 2007

[...]

S'ha consumat la infàmia. Quan el decret només era un esborrany ja se'n van ocupar el Golem i l'Arcadi Espada de destrossar-lo. Ara ja ha aparegut al DOGC, i al mateix Golem i a Magonia no els ha passat per alt.

Addenda

De vegades algú pot pensar que determinats debats romanen en un pla purament acadèmic i que el seu impacte real en la vida de les persones és molt limitat. Bé, aquest és un bon exemple de que això no és cert. Només cal llegir l'esgarrifós primer paràgraf del decret per adonar-se de que a Catalunya s'ha legislat a partir d'uns supòsits ideològics molt determinats: el relativisme cognitiu, la idea de que la ciència és una construcció social, constreta per les condicions culturals, econòmiques i socials, i per tant, impossibilitada per a l'objectivitat, tal com diu el programa fort de la sociologia de les ciències de Barnes, Latour i Bloor (i contra el que lluiten Bricmont i Sokal i Laudan, entre d'altres). Els debats intel·lectuals acaben tenint repercussió en les polítiques concretes, i el ciutadà no ha de quedar-ne al marge o algú altre decidirà per ell.

1 comentari:

Ángel M. Felicísimo ha dit...

Pues sólo quería saludaros desde este Lejano Oeste que es Extremadura. Espero que os vaya bien por las frías tierras del Norte. Un abrazo.